Rychlá ořechová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 hrnku cukr
0.5 hrnku olej
3 ks vejce
máslo
0.5 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Smícháme ji cukrem a ořechy. Nyní do všech suchých ingrediencí vmícháme tekuté - vejce, olej, mléko a vypracujeme hladké těsto.

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Podle příležitosti si vybereme a vymastíme nádobu, do které těsto nalijeme. Bábovku zkoušíme klasicky špejlí a pečeme ji asi 30 minut.

  3. Místo mletých ořechů lze použít hrubá mouka a máme obyčejnou bábovku. K té jsou dobré rozinky, celé ořechy, kousky čokolády nebo rozmačkaný banán. Těsto lze libovolně obměňovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!