Rychlá ovocná bublanina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 lžic olej 3 ks vejce 6 lžic mléko 1 balíček prášek do pečiva 10 lžic cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 16 lžic polohrubá mouka podle chuti strouhaná citronová kůra na ozdobu 500 g čerstvé ovoce
Postup Rychlá ovocná bublanina recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé ovoce očistíme a nakrájíme. Kompotované scedíme a také podle potřeby nakrájíme. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Vejce utřeme v mixéru s cukrem. Přidáme olej a mléko. Poté do hmoty přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Těsto nalijeme do vhodného plechu a poklademe třešněmi či jiným ovocem. Rychlou ovocnou bublaninou vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut.
Upečenou ovocnou bublaninu nakrájíme, ocukrujeme a můžeme podávat.