Rychlá ovocná bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic olej
3 ks vejce
6 lžic mléko
1 balíček prášek do pečiva
10 lžic cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
16 lžic polohrubá mouka
podle chuti
strouhaná citronová kůra
na ozdobu
500 g čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé ovoce očistíme a nakrájíme. Kompotované scedíme a také podle potřeby nakrájíme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Vejce utřeme v mixéru s cukrem. Přidáme olej a mléko. Poté do hmoty přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Těsto nalijeme do vhodného plechu a poklademe třešněmi či jiným ovocem. Rychlou ovocnou bublaninou vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut.

  3. Upečenou ovocnou bublaninu nakrájíme, ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!