Rychlá piškotová omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžiček cukr
sůl
8 ks vejce
16 lžic mléko
máslo na smažení
8 lžic polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady dobře rozkvedláme v hrnku v hladké těsto a vlijeme na čtyřikrát na rozpálenou pánev. Máme tedy 4 silnější omelety.

  2. Těsto můžeme zpracovat bez bílků a ty nakonec přidat jako tuhý sníh. Omelety budou kypřejší. Po upečení na jedné straně omeletu obrátíme a upečeme i z druhé strany.

  3. Rychlou piškotovou omeletu potřeme rozmíchanými čerstvými jahodami, přehneme na talíř a pocukrujeme.

  4. Omeletu můžeme udělat také bez mléka, pouze z vajec. Nejdříve vyšleháme sníh a postupně zašleháme cukr a žloutky. Zvolna vmícháme mouku a těsto přitom jen lehce obracíme. Piškotové omelety pečeme bez obracení na vymaštěné pánvi v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!