Rychlá polévka z čerstvého špenátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks žloutek
1 dl mléko
3 dkg tuk
3 dkg cibule
1 l voda
3 dkg hladká mouka
25 dkg čerstvý listový špenát
podle chuti
1 špetka sůl
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý listový špenát nasekáme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Z tuku a mouky vyrobíme jíšku, do které přidáme nakrájenou cibuli, česnek a chvíli spolu smažíme.

  3. Zalijeme vodou. necháme přejít varem a potom přidáme posekaný špenát. Poté polévku osolíme, opepříme a chvíli povaříme. Následně do vroucí polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce.

  4. Rychlou polévku z čerstvého špenátu můžeme podávat s osmaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!