Rychlá svíčková omáčka s anglickou slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
1 kostka masox
0 balíčků divoké koření
4 cl olivový olej
30 dkg anglická slanina
1 kg zadní hovězí
3 dl smetana 30%
700 g zelenina pod svíčkovou
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na špalíčky. Hovězí maso osolíme a prošpikujeme částí anglické slaniny.

  2. Maso vložíme do hrnce, přidáme druhou část anglické slaniny, cibuli, mraženou zeleninu pod svíčkovou, zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, přidáme masox, divoké kořeni a podlijeme vodou.

  3. Hrnec dáme na mírný plamen, přiklopíme a svíčkovou omáčku vaříme minimálně 2 hodiny. V papiňáku vaříme asi 1 hodinu. Potom odebereme vodu, vyndáme maso, rozmixujeme a přidáme 30% smetanu. Rychlou svíčkovou omáčku s anglickou slaninou dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

  4. Rychlou svíčkovou omáčku s anglickou slaninou podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Na talíři ozdobíme plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!