Rychlá tatarská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
400 ml majonéza
2 lžičky plnotučná hořčice
2 ks nakládané okurky
podle chuti
2 lžíce lák z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby vložíme 400 ml majonézy, 1 větší cibuli, 2 menší nakládané okurky a dvě lžičky plnotučné hořčice. Vše ponorným mixérem rozmixujeme a vznikne nám tak výborná tatarka.

  2. V druhé variantě receptu cibuli nakrájíme nadrobno a stejně tak nakládané okurky. Je potřeba krájet opravdu na co nejdrobněji.

  3. Nakrájenou cibuli a okurky smícháme s majonézou, dvěma lžičkami plnotučné hořčice a přilijeme ještě trochu láku z okurek. Tato tatarka nebude tolik tekutá jako ta první, jelikož jsme ji nemixovali. Do tatarské omáčky lze samozřejmě přidat různé bylinky či oblíbené koření. To už záleží na chuti.

  4. Rychlou tatarskou omáčku podáváme podle chuti k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!