Rychlá tvarohová roláda s kompotovaným ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 lžic cukr
6 ks vejce
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce polohrubá mouka
0 lžiček kypřící prášek do pečiva
krém
150 g máslo
150 g cukr moučka
250 g měkký tvaroh
podle potřeby
měkké ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli našleháme pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme do sněhu žloutky a mouku s práškem do pečiva.

  2. Těsto uhladíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 12 - 15 minut při 180 °C. Ještě teplý korpus srolujeme.

  3. Na krém promícháme tvaroh, měkké máslo a cukr.

  4. Vychlazený korpus rozmotáme a potřeme tvarohovým krémem. Následně krém posypeme nakrájeným měkkým ovocem a roládu opět stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.

  5. Rychlou tvarohovou roládu s kompotovaným ovocem nakrájíme na plátky a vychutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!