Rychlé houskové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
1 hrst petrželka
1 hrneček mléko
1 hrst pažitka
6 ks rohlík
1 špetka muškátový květ
1 špetka kypřící prášek do pečiva
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky, nejlépe z předešlého dne, nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka nebo vody a necháme nasáknout. Přebytečné mléko nebo vodu slijeme, přidáme vejce, sůl, pepř, trošku muškátového květu, nasekanou petrželku, pažitku a trochu kypřícího prášku. Vše pořádně promícháme.

  2. Navlhčenýma rukama uděláme šišky (3 - 4) a dáme je do pevnějších mikrotenových sáčků a po stranách zavážeme. Necháme po stranách trochu místa, protože knedlíky nabudou.

  3. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme podle velikosti asi 20 minut. Po uvaření vyndáme knedlíky ze sáčků a ještě horké je krájíme na plátky režnou nití.

  4. Rychlé houskové knedlíky podáváme jako chutnou přílohu k různým masům a omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!