Rychlé sýrové preclíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 špetky sůl
1 ks vejce
150 g máslo
150 g hladká mouka
150 g tvrdý sýr
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
na potření
vejce
mléko
na ozdobu
dýňové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Studené máslo také nastrouháme.

  2. Smícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, žloutek, nastrouhané máslo, nastrouhaný tvrdý sýr a sůl. Vzniklé těsto rychle a dobře prohněteme.

  3. Dobře propracované hladké těsto upravíme do tvaru bochníku, zabalíme do transparentní folie a uložíme na hodinu do lednice. Těsto nesmí být měkké, proto ho udržujeme v lednici.

  4. Ze studeného těsta mokrýma rukama tvoříme preclíky, které ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Mléko rozšleháme s vejcem a dýňovými semínky. Vaječnou směsí potřeme preclíky.

  5. Plech s preclíky vložíme do trouby předehřáté na 180 °C (horkovzdušné trouby) a pečeme asi 12 - 15 minut dozlatova. Záleží však na tloušťce a velikosti preclíků.

  6. Rychlé sýrové preclíky podáváme teplé nebo vlažné jako výbornou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!