Rychlý boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
3 ks brambory
3 ks rajče
1 hlávka bílé zelí
podle potřeby
sůl
voda
hladká mouka
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Menší bílé zelí nakrájíme nadrobno a dáme do vody. Přidáme sůl, kmín, nakrájená rajčata a kostky brambor.

  2. Základ polévky přivedeme k varu a vaříme, až zelenina změkne. Zatím si připravíme zásmažku. Na pánvi rozehřejeme slaninu, až pustí tuk. Zasypeme ji moukou a orestujeme ji.

  3. Když je boršč uvařen, zahustíme ho připravenou zásmažkou a převaříme.

  4. Rychlý boršč podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!