Rychlý holandský řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce strouhanka 1 dl mléko 3 lžíce hladká mouka olej na smažení 500 g vepřový bok podle chuti sůl 200 g eidam mletý černý pepř na obalení strouhanka
Postup Rychlý holandský řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Do dobře umletého bůčku nebo vepřové pleci zapracujeme mléko. Vše necháme v lednici asi půl hodiny uležet.
Pak do směsi přidáme ostatní suroviny: strouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, osolíme a opepříme. Rukou vytvarujeme řízky podle našich představ. Mleté řízky obalíme ve strouhance.
Rychlé holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáváme pozor, aby byly řízky hotové i uprostřed.
Rychlý holandský řízek podáváme s bramborem, chlebem nebo kaší. Občas je možné přidat pro obměnu asi 2 stroužky česneku a obalit v trojobalu.