Rychlý houbový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- česnek 1 ks cibule 1 miska houby podle potřeby olej podle chuti 1 špetka sůl 1 lžíce majoránka 1 hrst mouka 1 kostka masox 1 lžíce drcený kmín mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 1 kostka houbový bujon
Postup Rychlý houbový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky.
Houby očistíme a necháme chvilku namočené ve vodě pro zbavení se nečistot. Cibuli necháme zesklovatět na tuku společně s česnekem. Přidáme papriku a poté houby, trochu podlijeme. Přidáme podle chuti sůl, pepř a kmín. S kmínem nešetříme. Necháme dusit, dokud se voda nevypaří. Houby se rády připalují, proto často promícháváme.
Poté houby mícháme a zároveň jemně posypeme moukou. Druh si zvolí každý podle svého, nejraději používám hrubou. Houbový guláš pořádně promícháme a zalijeme vodou. Množství je opět podle libosti, jak chceme mít omáčku hustou. Lepší je méně vody, pak je chuť hub výraznější. Rychlý houbový guláš povaříme, přidáme kostku masoxu a podle libosti kostku houbového bujonu. Na závěr přidáme majoránku, se kterou stejně jako s kmínem nešetříme.
Rychlý houbový guláš podáváme s chlebem, rýží, těstovinami či knedlíky.