Rychlý roštěnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
3 dkg máslo
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
kapka worchesterová omáčka
1 kg nízký roštěnec
podle potřeby
olej
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnec očistíme vlhkou utěrkou, odblaníme, zbavíme tuku a dáme do ledničky asi na 4 dny odležet.

  2. Maso osolíme, opepříme a vložíme do horké trouby na rozehřátý olej. Roštěnec pečeme na každé straně 14 minut za občasného polévání olejem. Potom roštěnec vyjmeme, olej slijeme, v pekáči rozetřeme čerstvý olej a maso dopékáme ještě asi 15 minut. Rozbíf je správně upečený, když z něj při vpichu vytéká růžová šťáva (ne krev). Upečený roštěnec vyjmeme, tuk slijeme, přidáme máslo, hladkou mouku a osmahneme. Podlijeme vývarem a dobře povaříme.

  3. Rozbíf nakrájíme na velmi tenké plátky. Rychlý roštěnec ala rozbíf podáváme se smaženými brambory nebo dušenou rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!