Rychlý roštěnec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl olej sůl 3 dkg máslo mletý pepř 1 lžíce hladká mouka kapka worchesterová omáčka 1 kg nízký roštěnec podle potřeby olej hovězí vývar
Postup Rychlý roštěnec recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnec očistíme vlhkou utěrkou, odblaníme, zbavíme tuku a dáme do ledničky asi na 4 dny odležet.
Maso osolíme, opepříme a vložíme do horké trouby na rozehřátý olej. Roštěnec pečeme na každé straně 14 minut za občasného polévání olejem. Potom roštěnec vyjmeme, olej slijeme, v pekáči rozetřeme čerstvý olej a maso dopékáme ještě asi 15 minut. Rozbíf je správně upečený, když z něj při vpichu vytéká růžová šťáva (ne krev). Upečený roštěnec vyjmeme, tuk slijeme, přidáme máslo, hladkou mouku a osmahneme. Podlijeme vývarem a dobře povaříme.
Rozbíf nakrájíme na velmi tenké plátky. Rychlý roštěnec ala rozbíf podáváme se smaženými brambory nebo dušenou rýží a zeleninovým salátem.