Rýže s krevetami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
80 g máslo
1 dl mléko
1 dl smetana
1 lžíce rajčatový protlak
300 g rýže
3 lžíce sýr
350 g krevety
1 lžíce brandy
300 g žampiony
1 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Spařenou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka.

  2. Na 30 g másla a lžíci oleje osmažíme rozmrazené, osušené krevety a bobkový list, dále přidáme brandy, po odpaření vmícháme rajčatový protlak. Po chvilce vmícháme mouku a smažíme ji asi minutu. Pak postupně vmícháme mléko, smetanu, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou 5 minut.

  3. Měkkou rýži necháme okapat a smícháme ji s máslem a sýrem. Rýži vtlačíme do formy, potom ji na mísu vyklopíme, položíme na ni osmažené žampiony a okolo ozdobíme omáčkou z krevet.

  4. Rýži s krevetami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!