Rýže s kuřecím masem a kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 stroužky česnek
1 ks cibule
2 lžíce kečup
4 porce rýže
200 g kuřecí maso
100 g mražená kukuřice
podle chuti
kari koření
sójová omáčka
1 ks červená cibule
1 ks lahůdková cibulka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dáme vařit vodu na rýži, jakmile začne vřít, přidáme propláchnuté varné sáčky s rýží a vaříme podle pokynů na obalu (obvykle 11 - 15 minut). Poté scedíme, rýži ze sáčků vyklopíme do většího hrnce a přikryjeme pokličkou.

  2. Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme jemně nakrájenou cibulku (lze použít obyčejnou, lahůdkovou nebo i červenou), smažíme asi 4 minuty, dokud nezhnědne. Poté přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku, 1 lžíci kari koření, 2 lžíce kečupu a dobře promícháme. Vmícháme kukuřici a necháme rozmrazit.

  3. Na druhé pánvi si orestujeme osolené kuřecí maso, které jsme si nakrájeli na středně velké kousky. Obsah pánve přidáme do pánve se zeleninou a ještě chvíli smažíme.

  4. Nakonec vše vmícháme do hrnce s rýží a důkladně promícháme.

  5. Rýži s kuřecím masem a kukuřicí podáváme co nejteplejší. Lze dochutit i sójovou omáčkou. Je to jednoduchá a chutná večeře či oběd, druhy masa i zelenina lze obměňovat podle chuti a možností.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!