Rýže z Krnova recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 hrnek rýže
1 ks hřebíček
2 hrnky slepičí vývar
podle chuti
1 lžička sůl
2-3 špetky chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Rýži pořádně opereme na sítku a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Na přepuštěném másle osmažíme cibuli dozlatova. Vmícháme rýži a smažíme ji asi 10 minut. Dále přidáme hřebíček, chilli koření, sůl a zalijeme vroucím slepičím vývarem. Pod poklicí přivedeme k varu, potom stáhneme teplotu a vaříme mírně s napůl odkrytou pokličkou asi 20 minut. Rýži nakonec promícháme a přikrytou pod pokličkou necháme dojít.

  3. Rýži z Krnova podáváme jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!