Rýžové koule s hovězím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 200 g cibule 2 ks bobkový list 1 lžička hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 2 lžíce mletá paprika 600 g hovězí zadní 150 g dlouhozrnná rýže 1 hrst čerstvá petrželka podle potřeby olej sýr 1 l hovězí vývar podle chuti sůl mletý pepř
Postup Rýžové koule s hovězím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na menší kostičky. Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na sádle nebo oleji.
Základ poprášíme sladkou nebo pálivou mletou paprikou a po chvilce podlijeme 2 lžícemi vývaru nebo vody. Přidáme nakrájené maso, které krátce zprudka orestujeme a dochutíme solí, pepřem a bobkovým listem. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Vaříme již při pomalé teplotě do změknutí.
Do měkkého masa přidáme uvařenou nejlépe dlouhozrnnou rýži, nasekanou petrželku, smetanu promíchanou s moukou a provaříme. Odendáme bobkový list. Z masovo-rýžové směsi vytvoříme koule, které upravíme na talíře.
Rýžové koule s hovězím masem posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme ihned jako hlavní chod.