Rýžové koule s hovězím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
200 g cibule
2 ks bobkový list
1 lžička hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
2 lžíce mletá paprika
600 g hovězí zadní
150 g dlouhozrnná rýže
1 hrst čerstvá petrželka
podle potřeby
olej
sýr
1 l hovězí vývar
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na menší kostičky. Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na sádle nebo oleji.

  2. Základ poprášíme sladkou nebo pálivou mletou paprikou a po chvilce podlijeme 2 lžícemi vývaru nebo vody. Přidáme nakrájené maso, které krátce zprudka orestujeme a dochutíme solí, pepřem a bobkovým listem. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Vaříme již při pomalé teplotě do změknutí.

  3. Do měkkého masa přidáme uvařenou nejlépe dlouhozrnnou rýži, nasekanou petrželku, smetanu promíchanou s moukou a provaříme. Odendáme bobkový list. Z masovo-rýžové směsi vytvoříme koule, které upravíme na talíře.

  4. Rýžové koule s hovězím masem posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme ihned jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!