Rýžové lívanečky se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnků slanina 1 ks vejce 1 lžíce máslo 3 lžíce petrželka 1 hrnek mléko 2 lžičky prášek do pečiva 1 hrnek hladká mouka 1 hrnek vařená rýže podle potřeby olej na smažení
Postup Rýžové lívanečky se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme nadrobno. Vlažné mléko, vejce, sůl, nakrájenou slaninu, rozpuštěné máslo a mouku s nasekanou petrželkou dobře promícháme. Nakonec přidáme vařenou rýži a ještě jednou promícháme. Těsto na lívance musí být hustší. Pak ho necháme odpočinout v teple asi 10 minut.
Těsto na lívanečky lijeme na rozpálený lívanečník a smažíme dozlatova. Rýžové lívanečky se slaninou klademe na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Rýžové lívanečky se slaninou podáváme k večeři nebo jako chuťovku. Jsou výborné teplé i vlažné.