Rýžové lívanečky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků slanina
1 ks vejce
1 lžíce máslo
3 lžíce petrželka
1 hrnek mléko
2 lžičky prášek do pečiva
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek vařená rýže
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme nadrobno. Vlažné mléko, vejce, sůl, nakrájenou slaninu, rozpuštěné máslo a mouku s nasekanou petrželkou dobře promícháme. Nakonec přidáme vařenou rýži a ještě jednou promícháme. Těsto na lívance musí být hustší. Pak ho necháme odpočinout v teple asi 10 minut.

  2. Těsto na lívanečky lijeme na rozpálený lívanečník a smažíme dozlatova. Rýžové lívanečky se slaninou klademe na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

  3. Rýžové lívanečky se slaninou podáváme k večeři nebo jako chuťovku. Jsou výborné teplé i vlažné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!