Rýžový nákyp podle mé tchyně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
3 šálky mléko
2 šálky rýže
1 šálek strouhaná jablka
podle chuti
cukr krupice
vanikový cukr
sušené švestky
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme za stálého míchání v mléce doměkka. Při tomto vaření nezapomeneme přidat trochu soli. Necháme vychladnout.

  2. Utřeme žloutky s cukrem a citronovou kůrou a postupně vmícháme do rýže. Do zapékací vrstvy klademe vrstvu rýže, vrstvu nastrouhaných jablek, která zasypeme směsí vanilkového a skořicového cukru. Následuje vrstva rýže a jablek, která ještě lehce proložíme jemně nakrájenými a vypeckovanými sušenými švestkami. Poslední vrstvou je ušlehaný sníh s cukrem. Rýžový nákyp podle mé tchyně dáme zapéct do trouby, dokud sníh vytvoří lehce narůžovělou krustu.

  3. Rýžový nákyp podle mé tchyně podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!