Rýžový nákyp s vanilkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l mléko 200 g rýže 75 g cukr krupice 4 plátky želatina 0.3 l smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk
Postup Rýžový nákyp s vanilkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vanilkový lusk rozřízneme. Vnitřek vyškrábeme přímo nad mlékem, použijeme každé černé vanilkové zrníčko. Necháme přejít varem. Přidáme rýži, vaříme a vmícháme cukr.
Želatinu namočíme, vymačkáme, za stálého míchání při nízké teplotě rozpustíme a vmícháme do rýže. Na závěr ušleháme smetanu a také vmícháme do rýže.
Rýžový nákyp s vanilkou necháme před podáváním vychladnout. Podáváme jako dezert.