Rýžový nákyp s vanilkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l mléko
200 g rýže
75 g cukr krupice
4 plátky želatina
0.3 l smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Vanilkový lusk rozřízneme. Vnitřek vyškrábeme přímo nad mlékem, použijeme každé černé vanilkové zrníčko. Necháme přejít varem. Přidáme rýži, vaříme a vmícháme cukr.

  2. Želatinu namočíme, vymačkáme, za stálého míchání při nízké teplotě rozpustíme a vmícháme do rýže. Na závěr ušleháme smetanu a také vmícháme do rýže.

  3. Rýžový nákyp s vanilkou necháme před podáváním vychladnout. Podáváme jako dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!