Rýžový pohár s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g rýže
1 balíček vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
75 g mleté mandle
50 g třtinový cukr
500 g lesní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce omyjeme, použijeme-li mražené ovoce, necháme jej rozmrazit. Smetanu osladíme polovinou cukru a vanilkovým cukrem, ušleháme ji dotuha. Část ponecháme na pozdější dozdobení rýžových pohárů. Rýži uvaříme podle návodu, budeme potřebovat 250 g již uvařené rýže.

  2. Do ušlehané smetany vmícháme nastrouhané mandle a promícháme s uvařenou rýží.

  3. Ovoce osladíme zbylým cukrem, rozdělíme do čtyř pohárů, na ovoce navršíme rýžovou hmotu a na ni druhou vrstvu ovoce.

  4. Rýžový pohár s ovocem ozdobíme před podáváním zbytkem šlehačky a ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!