Salát květáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
4 ks vejce
100 g šunka
1 ks květák
0.5 kelímku kyselá smetana
podle chuti
cukr
libeček
sůl a pepř
citronová šťáva
sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a v mírně osolené vodě spolu s kouskem libečku a odkrytý asi 5 minut povaříme.

  2. Potom odcedíme, necháme okapat a vychladit. Květák nakrájíme na plátky, zakapeme olejem, podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme smetanou kterou dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Zlehka promícháme a dáme uležet.

  3. Na talířky dáme kornoutky šunky, na osminky rozkrojená natvrdo vařená oloupaná vejce, porci květákového salátu který hustě posypeme pokrájenou pažitkou.

  4. Salát květáček podáváme s houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!