Salát šéfkuchaře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 g sůl
200 g šunka
400 g rajčata
20 g hořčice plnotučná
50 g olivový olej
1 g mletý bílý pepř
30 g citronová šťáva
1 ks hlávkový salát
200 g sterilovaná kukuřice
200 g sýr ementál
125 g zakysaná smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Umyté listy salátu natrhám na menší kousky, vložíme do sklenic. Rajčata spaříme a oloupeme, vybereme tekutou dužinu s jadérky. Šunku a rajčata krájíme na malé kostičky, sýr na nudličky. Kukuřici scedíme a necháme okapat.

  2. Připravíme si dresink. Citronovou šťávu, olej, smetanu, hořčici smícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Vše smícháme ve větší míse, pak vložíme do skleniček a zalijeme smetanovým dresinkem. Zdobíme vějířkem citronu a petrželovou natí.

  4. Salát podáváme ve sklenici nebo na dezertním talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!