Salát z ananasu a divoké rýže recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks ananas 1 lžíce dýňová semínka 400 ml zeleninový vývar 200 g kyselé zelí 100 g divoká rýže 1 ks salát Radicchio zálivka 2 lžíce olej sůl pepř 1 lžíce citronová šťáva 2 lžičky jemná hořčice
Postup Salát z ananasu a divoké rýže recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži vaříme v zeleninovém vývaru na mírném plameni asi 50 minut.
Z ananasu vykrojíme dužinu a přitom zachytíme šťávu. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Kyselé zelí nadrobno nasekáme. Radicchio omyjeme, očistíme a necháme okapat. Čtyři pěkné velké listy salátu dáme stranou a ostatní nakrájíme na velmi tenké proužky. Dýňová semínka opražíme na pánvi bez tuku. Rýži, ananas, kyselé zelí a salát smícháme.
Na zálivku smícháme ananasovou šťávu, citronovou šťávu, hořčici, olej, sůl a pepř.
Salát se zálivkou smícháme. Listy salátu rozložíme na dva talířky, na ně servírujeme salát a ozdobíme dýňovými semeny.