Vepřové řízky plněné hruškou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 - 3 ks vejce
4 lžíce majonéza
2 ks hřebíček
1 ks hruška
1/2 lžičky mletá skořice
hladká mouka
4 lžíce zakysaná smetana
4 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
1 ks velká hruška
3 lžíce sladká chilli omáčka
sušená šalvěj
1 lžíce hruškovice
100 g aromatický sýr

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme a osušíme. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Sýr nakrájíme na větší hranolky. Vejce rozšleháme se solí

  2. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Na každý plátek položíme kousek hrušky, hranol sýru a maso uzavřeme pomocí párátek nebo jehel. Takto naplněné řízky obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a velice pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  3. K vepřovým plněným řízkům si připravíme omáčky. První omáčku připravíme smícháním majonézy se sladkou chilli omáčkou

  4. Druhou omáčku připravíme z oloupané a na kostičky nakrájené hrušky, kterou podusíme na malém množství vody s hřebíčkem a skořicí doměkka. Potom hrušky slijeme, rozmixujeme, ochutíme hruškovicí a promícháme se zakysanou smetanou. Podle potřeby osolíme

  5. Vepřové řízky plněné hruškou a sýrem podáváme s opečeným bramborem a připravenými dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!