Vepřové řízky plněné hruškou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 - 3 ks vejce 4 lžíce majonéza 2 ks hřebíček 1 ks hruška 1/2 lžičky mletá skořice hladká mouka 4 lžíce zakysaná smetana 4 plátky vepřová kýta mletý černý pepř 1 ks velká hruška 3 lžíce sladká chilli omáčka sušená šalvěj 1 lžíce hruškovice 100 g aromatický sýr
Postup Vepřové řízky plněné hruškou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa omyjeme a osušíme. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a rozdělíme na čtvrtky. Sýr nakrájíme na větší hranolky. Vejce rozšleháme se solí
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Na každý plátek položíme kousek hrušky, hranol sýru a maso uzavřeme pomocí párátek nebo jehel. Takto naplněné řízky obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a velice pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova
K vepřovým plněným řízkům si připravíme omáčky. První omáčku připravíme smícháním majonézy se sladkou chilli omáčkou
Druhou omáčku připravíme z oloupané a na kostičky nakrájené hrušky, kterou podusíme na malém množství vody s hřebíčkem a skořicí doměkka. Potom hrušky slijeme, rozmixujeme, ochutíme hruškovicí a promícháme se zakysanou smetanou. Podle potřeby osolíme
Vepřové řízky plněné hruškou a sýrem podáváme s opečeným bramborem a připravenými dipy.