Vepřové řízky s Moravankou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
6 ks vejce
strouhanka
mletý pepř
1 kg vepřová kýta
1 sklenice sterilovaná zelenina Moravanka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je ve strouhance, vajíčku a na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova

  2. Osmažené řízky naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme celou směsí Moravanky. Pekáček přiklopíme a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 250 °C. Takto pečeme 1,5 hodiny a vždy po půl hodině podlijeme trochou vody, aby se maso nepřipeklo a bylo šťavnaté

  3. Vepřové řízky s Moravankou podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!