Vepřové řízky s Moravankou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 6 ks vejce strouhanka mletý pepř 1 kg vepřová kýta 1 sklenice sterilovaná zelenina Moravanka
Postup Vepřové řízky s Moravankou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je ve strouhance, vajíčku a na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova
Osmažené řízky naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme celou směsí Moravanky. Pekáček přiklopíme a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 250 °C. Takto pečeme 1,5 hodiny a vždy po půl hodině podlijeme trochou vody, aby se maso nepřipeklo a bylo šťavnaté
Vepřové řízky s Moravankou podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.