Salát z divokých bylin s goudou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek ředkvičky
1 ks kedlubna
150 g gouda
50 g šťovíkové listy
4 lžíce slunečnicová semínka
100 g pampeliškové listy
zálivka
2 lžíce olej
sůl
pepř
3 lžíce zeleninový vývar
worcesterská omáčka
2 lžíce ovocný ocet
na ozdobu
5 ks květy sedmikrásky

Postup přípravy receptu

  1. Šťovík omyjeme, očistíme a necháme okapat. Pampeliškové listy omyjeme, očistíme a natrháme na kousky. Ředkvičky nakrájíme na kolečka. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na středně hrubém struhadle. Malé lístky kedlubny omyjeme, nasekáme a položíme stranou.

  2. Ocet, olej a zeleninový vývar smícháme a podle chuti osolíme, opepříme a zakapeme worcesterskou omáčkou. Vmícháme nasekané lístky kedlubny.

  3. Všechny přísady salátu opatrně promícháme a nakonec vmícháme zálivku.

  4. Slunečnicová semínka opražíme na pánvi bez oleje, necháme trochu vychladnout a nasypeme na salát. Goudu nahrubo nastrouháme a navršíme na salát.

  5. Salát z divokých bylin s goudou podáváme s kvítky sedmikrásek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!