Salát z hlávkového zelí a zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l olej
0 l ocet
0 kg cibule
0 kg mrkev
0 kg cukr krupice
1 balíček Deko
1 kg červená paprika
2 kg hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na jemné proužky, papriky také. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme na křenovém struhadle.

  2. Vše smícháme ve velké míse. Přidáme deko, cukr, olej a ocet, důkladně rukama promícháme a necháme odpočinout nejméně 24 hodin. Několikrát ještě rukama důkladně prohněteme. Zelí zkřehne a pustí šťávu.

  3. Pak salát z hlávkového zelí a zeleniny napěchujeme do sklenic i se šťávou a uložíme do chladu. Výborná příloha k jídlu i jako svačina s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!