Salát z hlívy ústřičné recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
bazalka
500 g hlíva ústřičná
300 g kukuřice sterilovaná
3 lžíce jablečný ocet
mletý černý pepř
2 plátky tmavý celozrnný chléb

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a otřeme papírovým ubrouskem. Pokud jsou velké, pokrájíme je. Cibuli oloupeme a jemně posekáme.

  2. Chléb nakrájíme na kostičky. Rozmačkaný česnek krátce osmahneme na 1 lžíci rozehřátého oleje. Přidáme kostičky chleba a opečeme dozlatova. Opepříme a vyjmeme.

  3. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi. Zesklovatíme na něm cibuli, přidáme houby a smažíme je na silném ohni, dokud nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme okapanou kukuřici.

  4. Hlívu zalijeme jablečným octem, podle potřeby přisolíme a podáváme vlažné.

  5. Salát z hlívy ústřičné posypeme bazalkou a opečeným chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!