Salát z hub, slaniny a špenátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2-3 lžíce ocet
1 lžíce cukr krupice
250 g žampiony
1 špetka mletý pepř
600 g čerstvý špenát
200 g anglická slanina vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové lístky důkladně propláchneme, houby nakrájíme na plátky. Špenátové lístky vložíme do cedníku spolu s plátky hub a prolijeme vroucí vodou. Necháme okapat a přendáme do mísy.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi pomalu vyškvaříme.

  3. Ocet promícháme s cukrem a přidáme ke slanině. Slaninovou zálivkou ihned salát přelijeme.

  4. Salát z hub, slaniny a špenátu podáváme s opečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!