Salát z májovek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3 lžíce ocet
1 kelímek majonéza
750 ml voda
200 g ementál
1 lžička cukr krupice
2 lžíce ušlehaná smetana
300 g májovky (houby)
podle chuti
sůl
citronová šťáva
na ozdobu
petrželka
rajče

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s cukrem, solí i octem přivedeme k varu, vhodíme očištěné májovky a 20 minut je povaříme. Vychladlé rozkrájíme na nudličky.

  2. Nudličky hub smícháme s nahrubo strouhaným sýrem a promícháme s majonézou i šlehačkou.

  3. Podle chuti přisolíme a zakápneme citronovou šťávou.

  4. Necháme 15 minut "rozložit", ozdobíme rajčaty i petrželkou a podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!