Salát z mangoldu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
1 - 2 lžíce olej
sůl
250 ml zakysaná smetana
3 - 4 lžíce bílý jogurt
2 ks jarní cibulka
1/2 ks červená cibule
mletý černý pepř
300 g mladý mangold
2 hrstě pražená slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Mangold očistíme a nakrájíme na jemné kousky či nudličky.. Oloupanou cibuli a česnek drobně nasekáme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka

  2. Na malém množství oleje necháme zesklovatět červenou cibuli s česnekem. Pak přidáme nakrájený mangold, směs osolíme, opepříme a za stálého míchání na mírném teple necháme listy zcela změknout

  3. Podušenou mangoldovou směs necháme vychladnout, pak ji vymačkáme, zbavíme přebytečné tekutiny a vložíme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, jogurt, jarní cibulku, slunečnicová semínka. Salát promícháme a podle potřeby dochutíme solí, pepřem.a necháme v chladu asi hodinu rozležet

  4. Salát z mangoldu rozdělíme do misek, ozdobíme cibulkou a semínky a podáváme jako chuťovku s čerstvou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!