Salát z matjesů a fazolí recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
ledový salát
1 ks jarní cibulka
tabasco
1 hrst nasekaná pažitka
mletý černý pepř
200 g nakládané bílé fazole
200 g červené matjesy
5 lžic malá sterilovaná cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Matjesy necháme okapat z oleje, ale nevyléváme ho. Potom ryby nakrájíme na menší nudličky. Rovněž necháme okapat bílé fazole a sterilované mini cibulky. Pažitku omyjeme a usekáme. Jarní cibulku i s natí nakrájíme na jemná kolečka

  2. Všechny ingredience v míse promícháme a podle chuti omastíme olejem z ryby. Ochutíme pepřem, tabascem, podle potřeby přisolíme a necháme asi 1 hodinu v chladu rozležet

  3. Salát z matjesů a fazolí servírujeme v miskách na listu ledového salátu. Podáváme s chlebem jako předkrm nebo jako chuťovku k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!