Salát z pečené zeleniny a krup s bazalkovým pestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

salát
30 g česnek
150 g cuketa
15 g lilek
150 g mozzarella
100 g žampiony
5 lžic olivový olej
100 g červená cibule
250 g barevná paprika
250 g vařené kroupy
podle chuti
sůl
bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
bazalkové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Nakrájenou zeleninu s žampiony opečeme v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem. Potom smícháme s olejem, okořeníme, upečeme doměkka a necháme vychladnout.

  3. Studenou zeleninu smícháme s kroupami, přidáme kuličky mozzarelly, lehce promícháme a dochutíme bazalkovým pestem.

  4. Salát z pečené zeleniny a krup s bazalkovým pestem podáváme jako chutný pokrm k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!