Salát ze syrové červené řepy a kysaného zelí recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 ks cibule 100 g tvrdý sýr 2 - 4 lžíce tatarská omáčka 1 - 2 ks červená řepa 2 - 4 lžíce kysané zelí
Postup Salát ze syrové červené řepy a kysaného zelí
Postup přípravy receptu
-
Jednu větší nebo dvě malé syrové řepy oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Jemnější střední cibuli a sýr nakrájíme na kostičky. Kysané zelí pokrájíme na kousky
Cibule by neměla být moc ostrá, většinou se to pozná tak, že má i jemnější slupky. Můžeme použít skoro jakýkoliv tvrdý sýr, například je dobrá gouda nebo čedar, ale dělala jsem salát i z mozzarelly nebo balkánského sýra a taky se to dalo
K řepě, cibuli a sýru přidáme pokrájené kysané zelí, tatarku a zamícháme. Místo sýra můžeme použít zbytky kuřecího masa nebo dobrou šunku. Lze použít půl množství tatarky a půl množství majonézy. Také můžeme přidat papriku nakrájenou na kostičky
Salát ze syrové červené řepy a kysaného zelí podáváme vychlazený. Je to takový jedlý salát, který zmizne, ani nevíte jak.