Saltimbocca recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - máslo
4 lžíce smetana
2 lžíce mouka hladká
4 plátky šunka parmská
- - pepř mletý
12 lístků šalvěj
125 ml víno bílé
4 ks řízky telecí

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme na velice tenké plátky, na každý položíme lístek šalvěje a navrch plátek šunky. Obalíme je v ochucené mouce a na másle je opékáme z každé strany asi 2 minuty. Během smažení je potřeme trochou česneku a potom je udržujeme v teple. Na pánev nalijeme víno a necháme ho svařit na pár polévkových lžic, vmícháme smetanu, dokořeníme a prohřejeme. Omáčkou polijeme řízky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!