Sardinky plněné s pestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

16 ks sardinka
podle chuti
sůl
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení
na obalení
1 lžíce parmazán
1 ks vejce (L)
náplň
50 g bazalkové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme sardinky střední velikosti. Já je čistím takto: V jednorázových rukavicích sardinkám uříznu hlavu a zadní část. Sardinku otevřu a jednoduše vyberu kostičku. Sardinky důkladně propláchneme a jemně dobře osušíme.

  2. Otevřené sardinky položíme směrem kůží dolů, potřeme bazalkovým pestem a uzavřeme otevřenou sardinkou kůží směrem nahoru. Sardinky obalíme v rozšlehaných vejcích s nastrouhaným parmazánem. Poté dobře obalíme ve strouhance. Spojené sardinky dobře obalené smažíme z obou stran dozlatova, ukládáme na ubrousek a poté osolíme.

  3. Sardinky plněné pestem podáváme jako jednoduchou, ale moc dobrou chuťovku.

  4. Tip: Kdo nemá rád pesto, může sardinky plnit lisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a trochou mozzarelly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!