Šašlik z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
1-2 stroužky česnek
3-4 ks brambory
2-3 ks cibule
1 konzerva rajský protlak
500 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, brambory a cibuli na plátky. Česnek (množství zvolíme podle vlastní chuti) utřeme společně se solí, pepřem a řádně promícháme s masem.

  2. Na olejem potřenou jehlu nebo špejli potom střídavě napichujeme maso, větší kostky slaniny, brambory a cibuli. Poté dáme jehlu opékat na gril.

  3. Hotový šašlik z vepřového masa dáme na talíř a pokapeme worcesterskou omáčkou a zředěným protlakem nebo kečupem. Šašlik z vepřového masa ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!