Segedínský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-5 ks vejce
1 ks cibule
3 dl smetana
500 g fazole
mletá sladká paprika
zálivka
cukr
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si ve studené vodě namočíme fazole. Druhý den fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené.

  2. Vejce rozpůlíme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prolisujeme a ušleháme se smetanou. Bílky nasekáme najemno. Na zálivku smícháme cukr, ocet a sůl podle chuti. Cibuli nakrájíme na tenké plátky.

  3. Okapané fazole promícháme se zálivkou z octa a poklademe cibulí nakrájenou na jemné plátky. Na fazole nalijeme žloutkovou zálivku, posypeme paprikou a drobně nakrájenými vařenými bílky.

  4. Segedínský salát ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!