Sekaná po našem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
300 g vepřová plec
400 g hovězí maso
1 lžíce hladká mouka
100 g vařený hrášek
podle chuti
sůl
sekaná petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Petrželku nasekáme. Maso opláchneme.

  2. Maso umeleme společně s vychladlým hrachem. Přidáme slaninu, česnek, vejce a sekanou petrželku. Nakonec směs na sekanou ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme. Masovou hmotu rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme šišku.

  3. Šišky sekané dáme na vymaštěný pekáče a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. V průběhu pečení sekané přiléváme vlažnou vodu a šišky přeléváme výpekem.Hotovou sekanou vyndáme. Výpek posypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře provaříme a přecedíme.

  4. Sekanou po našem nakrájíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je bramborová kaše s cibulkou. Přeléváme omáčkou z výpeku. Sekanou můžeme podávat i studenou s chlebem a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!