Sekaná z kapusty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 ml mléko majoránka 300 g kapusta oregáno 1 lžička plnotučná hořčice 500 g mleté hovězí maso mletý černý pepř 1 - 2 lžičky bylinková sůl
Postup Sekaná z kapusty
Postup přípravy receptu
-
Kapustu nakrájíme na tenčí nudličky a vaříme v páře na skus, asi tak 3 minuty. Smícháme ji s mletým masem, vejci a mlékem tak, aby se směs lepila, ale nebyla tekutá. K zahuštění směsi na sekanou můžeme použít strouhanku
Dochutíme solí, pepřem, oreganem, majoránkou a lžičkou hořčice. Promícháme, nejlépe rukama, a vytvoříme dva stejné bochánky
Vložíme obě sekané do pečicí nádoby a do každé z nich zapíchneme párátka, aby si udržely tvar. Pečeme v troubě při 180 °C dozlatova, asi 45 minut
Sekanou z kapusty podáváme třeba s bramborami
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012
Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.