Kynuté koláče naší babičky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
sůl
1 díl máslo
2 ks žloutek
žloutek
250 ml mléko
mléko
mléko
50 g droždí
1 kostka tvaroh
100 g cukr krupice
cukr moučka
cukr moučka
cukr moučka
1 díl cukr moučka
1 díl polohrubá mouka
mletý mák
mleté ořechy
500 g hladá mouka
drcené piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka a cukru zaděláme kvásek. Pak ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme placky, na které dáme tvarohovou náplň a zabalíme do bochánku, který dáme na plech vykynout

  2. Vykynutý bochánek roztlačíme do tvaru koláče, po krajích potřeme vajíčkem a na prostředek rozetřeme náplň a posypeme drobenkou. Kynuté koláče pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Do frgálu bez tvarohové náplně

  3. Maková nápl: Zahřejeme mléko s cukrem, dosypeme mák, zahustíme piškoty a dochutíme cukrem a rumem

  4. Ořechová náplň: Postupujeme stejně jako u makové. Piškoty dáváme jen v případě nutnosti

  5. Tvarohová náplň. Vše jen smícháme. Na drobenku prsty promačkáme stejné díly cukru, mouky a tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!