Selský bramborový hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
50 g anglická slanina
400 g mleté maso
4 ks sterilované okurky
750 g vařené brambory
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
kmín
pažitka
mletý černý pepř
příloha
150 g kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory a slaninu nakrájíme na kousíčky, cibuli také.

  2. V pánvi na másle rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme nakrájené brambory a všechno dokřupava opečeme. Do směsi přidáme uvedené koření. Ale můžeme přidat i jiné oblíbené.

  3. Na druhé pánvičce opečeme mleté maso s trochou cibule. Okořeníme a přidáme bramborovou směs a kyselé okurky. Chviličku smažíme a ke konci ozdobíme pokrm pažitkou.

  4. Selský bramborový hrnec podáváme ihned po přípravě. Do misky připravíme kysanou smetanu, která se nám k bramborám náramně hodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!