Ševcovský mls od maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

dresink
2 lžíce cukr
2 lžíce olej
1 lžíce ocet
2 lžíce kečup
3 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce worchestrová omáčka
směs
1-2 ks vejce
2 ks cibule
250 ml majonéza
4 ks kyselá okurka
500 g točený salám

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme cukr, worchester, ocet, olej, hořčici a kečup a na mírném ohni povaříme - rádo se připaluje. Povaříme do té doby, než se všechny suroviny spojí v jednu tekutinu. Směs pak necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

  2. Okurky, cibuli, vejce a salám pomeleme nebo nastrouháme na jemném struhadle, záleží na každém, jak hrubou pomazánku chce. Nakonec vše smícháme dohromady s předem uvařenou směsí a majonézou. Hotovou směs dáme do ledničky alespoň na noc, aby se rozležely chutě.

  3. Ševcovský mls od maminky podáváme jako základ pro obložené chlebíčky nebo jen tak namažeme na pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!