Zelné bochánky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- vejce 6 plátků šunka 2 lžíce kečup 80 g eidam 1 lžíce olivový olej 1 balíček listové těsto 6 lžic kysané zelí černá sezamová semínka
Postup Zelné bochánky
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí scedíme a nakrájíme na menší kousky. Potom zelí promícháme s kečupem. Plátky šunky osmahneme z obou stran na oleji. Sýr vcelku rozkrájíme na čtverečky
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na 6 větších dílků. Na každý dílek poklademe plátek šunky, lžíci ochuceného zelí a čtvereček sýra. Pečlivě zabalíme a okraje zamáčkneme
Zelné bochánky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. V silně vyhřáté troubě bochánky upečeme, až jsou na povrchu zlatavé
Zelné bochánky podáváme na svačinu nebo večeři, jsou dobré teplé i studené.