Zelné bochánky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

vejce
6 plátků šunka
2 lžíce kečup
80 g eidam
1 lžíce olivový olej
1 balíček listové těsto
6 lžic kysané zelí
černá sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí scedíme a nakrájíme na menší kousky. Potom zelí promícháme s kečupem. Plátky šunky osmahneme z obou stran na oleji. Sýr vcelku rozkrájíme na čtverečky

  2. Listové těsto rozválíme a nakrájíme na 6 větších dílků. Na každý dílek poklademe plátek šunky, lžíci ochuceného zelí a čtvereček sýra. Pečlivě zabalíme a okraje zamáčkneme

  3. Zelné bochánky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. V silně vyhřáté troubě bochánky upečeme, až jsou na povrchu zlatavé

  4. Zelné bochánky podáváme na svačinu nebo večeři, jsou dobré teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!