Sicilský těstovinový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 1 kg rajčata 1 hrst bazalka pepř 50 ml olivový olej 1 balíček italské těstoviny
Postup Sicilský těstovinový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme dobré italské těstoviny většího tvaru. Dbáme na to, aby nebyly moc měkké, musí zůstat gumovité.
Mezitím si nakrájíme nadrobno oloupaný česnek (větší stroužky), rajčata asi na osminky a nasekáme čerstvou bazalku (lze nahradit libečkem). Bazalky dáme větší hrst.
Uvařené těstoviny scedíme a dáme do mísy. Posypeme česnekem, přidáme rajčata, trochu soli (aromatu) a pepře, bazalku a přelijeme olivovým olejem, nejlépe použijeme panenský.
Vše promícháme a dáme vychladit do lednice, aby se vše krásně rozleželo.
Sicilský těstovinový salát podáváme jako zdravý hlavní chod.