Sicilský tvarohový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 sklenky rum - - vanilka 500 g tvaroh měkký 150 g ovoce kandované 300 g cukr moučka 100 g čokoláda hořká 1 ks korpus piškotový
Postup Sicilský tvarohový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh(lepší je sýr ricotta) promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme rum a společně vyšleháme do tuhého krému. Čokoládu a část kandovaného ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme do našlehaného krému. Piškotový korpus rozřízneme na dva pláty a jeden položíme na dno dortové formy, potřeme ho tvarohovou směsí, zarovnáme nožem a přikryjeme druhým plátem piškotu. Dort uložíme do chladu asi na dvě hodiny, pak ho opatrně vyklopíme na talíř a silně posypeme moučkovým cukrem, povrch zdobíme kandovaným ovocem.