Silvestrovská zelňačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kostka masox 1-2 kelímky kysaná smetana 1 balíček kysané zelí 1 ks čabajka podle potřeby máslo hladká mouka podle chuti kmín vegeta polévkové koření mletá pálivá paprika
Postup Silvestrovská zelňačka recept
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí propereme, vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Sušené houby namočíme do studené vody. Čabajku nakrájíme na kolečka.
Nakrájené zelí dáme do vroucí osolené vody spolu s kmínem a kostkou masoxu. Po chvilce přidáme namočené houby a spolu povaříme. Když je zelí poloměkké, zahustíme dostatečným množstvím zlaté jíšky, kterou připravíme na pánvi z másla a hladké mouky. Zelňačku povaříme, přidáme nakrájenou čabajku nebo paprikovou klobásu a dochutíme vegetou, mletou paprikou a polévkovým kořením. Nakonec do silvestrovské zelňačky vmícháme 1 - 2 kelímky kysané smetany.
Silvestrovskou zelňačku můžeme ihned podávat, ale nejlépe chutná až druhý den.