Silvestrovský ovárek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 300 g celer 150 g mrkev 1 ks menší cibule 500 g vepřová kýta 500 g vepřové ramínko 4 ks vepřové jazyky 4 ks černý pepř - kulička 2 ks nové koření - kulička
Postup Silvestrovský ovárek recept
Postup přípravy receptu
-
Maso i jazyky pečlivě opláchneme v horké vodě a očistíme. V hrnci rozehřejeme vodu a maso s jazyky vložíme do vařící vody. Ihned přidáme sůl a koření. Necháme mírně vařit a zatím očistíme a na menší kousky pokrájíme zeleninu a oloupeme cibuli a česnek, které necháme v celku. Tyto ingredience po 30 minutách vaření masa přidáme do hrnce k vývaru. Vaříme dál.
Měkké maso vyjmeme z vývaru, necháme vystydnout, nakrájíme na plátky, uložíme do menšího kastrolu a zalijeme částí vývaru. Scezený vývar můžeme použít na jiné polévky.
Jako ovar podáváme vepřové maso nejčastěji se strouhaným křenem a hořčicí. Někteří gurmáni nepohrdnou ani kečupem. K takto připravenému ovaru je vhodné podávat tmavý chléb.