Silvestrovský ovárek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
300 g celer
150 g mrkev
1 ks menší cibule
500 g vepřová kýta
500 g vepřové ramínko
4 ks vepřové jazyky
4 ks černý pepř - kulička
2 ks nové koření - kulička

Postup přípravy receptu

  1. Maso i jazyky pečlivě opláchneme v horké vodě a očistíme. V hrnci rozehřejeme vodu a maso s jazyky vložíme do vařící vody. Ihned přidáme sůl a koření. Necháme mírně vařit a zatím očistíme a na menší kousky pokrájíme zeleninu a oloupeme cibuli a česnek, které necháme v celku. Tyto ingredience po 30 minutách vaření masa přidáme do hrnce k vývaru. Vaříme dál.

  2. Měkké maso vyjmeme z vývaru, necháme vystydnout, nakrájíme na plátky, uložíme do menšího kastrolu a zalijeme částí vývaru. Scezený vývar můžeme použít na jiné polévky.

  3. Jako ovar podáváme vepřové maso nejčastěji se strouhaným křenem a hořčicí. Někteří gurmáni nepohrdnou ani kečupem. K takto připravenému ovaru je vhodné podávat tmavý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!