Skořicové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
100 g cukr moučka
0.5 lžičky mletá skořice
280 g hladká mouka
citronová kůra
120 g mleté ořechy
na obalení
cukr moučka
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin - másla, skořice, mouky, cukru, ořechů, citronové kůry - vypracujeme na válu těsto, zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu na chladném místě odpočinout.

  2. Potom těsto rozválíme a formičkou vykrájíme rohlíčky, rohlíčky můžeme rovněž protlačit strojkem, tvořit ručně, nebo vtlačovat do formiček.

  3. Skořicové rohlíčky pečeme v teplé troubě na suchém plechu dorůžova. Pečeme při 170 °C asi 8 minut.

  4. Ještě horké skořicové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru promíchaném se skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!